A STIHL csoport az erdő- és mezőgazdálkodás, a tájápolás, az építőipar, valamint az igényes magánfelhasználók számára fejleszt, gyárt és forgalmaz motoros gépeket. A termékpalettát a VIKING kerti gépeinek választéka egészíti ki. A cég termékeit a világ több mint 160 országában található, közel 40.000 szakkereskedésen keresztül forgalmazza, amelyek a gépek szervizelését is ellátják. A STIHL 1971 óta a világ legnagyobb számban értékesített motorfűrész-márkája. Kiemelkedő szerepével és folyamatos innovációival meghatározza a piacot. Aki az erdőgazdálkodásban, a mezőgazdaságban, a tájápolásban, az építőiparban dolgozik, vagy akár privát felhasználóként támaszt magas igényeket, jól ismeri a STIHL értékeit, valamint a márka által hordozott ígéretet: a csúcsminőséget, az ügyfélorientált megoldásokat és az innovációt.

A STIHL Holding AG & Co. KG, valamint kapcsolt gyártó és forgalmazó vállalatai nem szerepelnek a tőzsdén, hanem 100%-ig családi kézben találhatók. Ennek köszönhetően a hosszú távú stratégiák akkor is megvalósíthatók, ha a piacokon turbulenciák alakulnak ki. A vállalatot évtizedeken át a család tagjai vezették. Az első stafétaváltásra 1973-ban került sor, amikor az alapító, Andreas Stihl elhunyt, és gyermekei, Eva Mayr-Stihl (ügyvezető kültag) és Hans Peter Stihl (beltag) vette át az operatív irányítást. További kültag volt a cégben Gerhild Schetter, szül. Stihl, valamint Dr. Rüdiger Stihl. 2002 óta a vállalat operatív irányítói a cég történetében először nem a tulajdonos család köréből kerülnek ki. A tulajdonosok továbbra is részt vesznek a stratégiai döntésekben a STIHL HOLDING AG & Co. KG tanácsadói testületén, valamint a STIHL AG felügyelő bizottságán keresztül. 2012-ben, egy újabb generációváltás során Dr. Nikolas Stihl átvette édesapjától az igazgatótanácsi és a felügyelő bizottsági elnökséget.

1991. június 7-én alapította a Stihl International GmbH magyarországi leányvállalatát az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.-t. A vállalkozás feladata a korszerű és kiváló minőségű STIHL márkájú mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek önálló kereskedelme Magyarországon. Az Andreas Stihl Kft. az elmúlt 17 évben kialakította magyar szakkereskedői és szervizhálózatát, így ma már közel 300 STIHL szakkereskedés és 140 szakszerviz biztosítja a felhasználóiknak a minőségi kereskedelmi és szervizellátást, amely garantált, teljes körű alkatrészellátással párosul. A megsokszorozódó feladatok megfelelő technikai feltételeinek hosszú távú biztosítása érdekében a STIHL cég 2001-ben 3 620 négyzetméteres – zöldmezős beruházás keretében – raktár-és irodakomplexumot épített, amit 2007-ben már bővítenie kellett. A nyolc munkatárssal alapított Andreas Stihl Kft. 1991. évi 102 millió forintos forgalma 2011-re meghaladta az 5 milliárd forintot, a munkatársak száma pedig 22-re nőtt.

A minőségi STIHL termékekkel az Andreas Stihl Kft. Magyarországon a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és láncok értékesítési területén piacvezető. A kapcsolódó ágazatok működése ma már elképzelhetetlen a korszerű, környezetkímélő, megbízható és gazdaságos STIHL gépek nélkül.